sobota, 24 września 2016

Sernik ryżowy


 SERNIK RYŻOWY

  • 200g twarogu chudego

  • 1 jajko (+białko)

  • 1 płaska łyżka mąki kokosowej

  • 1 czubata łyżka mąki ryżowej

  • łyżeczka miodu

    • (opcjonalnie porcja odżywki białkowej SHAPEiT)



 Twaróg blenduję z żółtkiem, mąkami i miodem. Białka ubijam i dodaję do masy. Wlewam do foremki(15x15cm) i piekę ok. godziny/180*. Jeżeli wierzch zbyt szybko się rumieni przykrywam folią aluminiową.


Wartości odżywcze:

394 kcal

B 45g T 11,3g  W 26,9g


2 komentarze:

  1. Świetny przepis a jeszcze lepszy blog, na pewno zostanę na dłużej :)
    Zapraszam też do mnie :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę spróbować bo wszystko mam w domu

    OdpowiedzUsuń